VM i friidrott odds

Friidrotts-VM 2023 äger rum 19-27 augusti 2023 i Budapest.

VM i Friidrott

Världsmästerskapen i friidrott är en mästerskapstävling som anordnas udda år och den som arrangerar det hela är världsfriidrottsorganisationen World Athletics. I allra första början så hölls dessa tävlingar vart fjärde år.

Världsmästerskapen i friidrott är det tredje största sportevenemanget i världen. Det efter olympiska sommarspelen och världsmästerskapet i fotboll.

Olympiska spelen fungerade fram till och med 1980 även som världsmästerskap. Sedan 1983 har män och kvinnor kunnat tävla under samma spel. Det var detta år som de första gemensamma världsmästerskapen i friidrott anordnades i Helsingfors i Finland.

Vilka grenar är med i Friidrotts-VM 2023?

De grenar som kommer att tävlas i under VM 2023 är dessa:

Följ resultatet i TV

De som sänder från Friidrotts-VM 2022 är SVT. Du kan därmed se alla grenar direkt hemma i soffan. Sändningstider är ej klara ännu.

Vem vinner medalj?        

Eftersom vi ännu inte har hela vår svenska trupp klar, så är det svårt att sia om vem som kommer att vinna medalj i vad. Det du kan göra är att kolla tidigare VM och resultat. Vi har ju flera svenska deltagare som brukar göra bra ifrån sig. Inte minst Armand Duplantis på stav.

Ha koll på oddsen

Om det är så att du vill spela och betta och ha koll på vad för odds det är just nu så kan du se till att spara vår sida som favorit. Vi listar alla odds för Friidrotts-VM 2023.

Oddsen på VM i friidrott 2023 finns i meyn.