30 km damer skid-VM Odds

Vem vinner damernas 30 km vid skid-VM 2023?

VM i nordisk skidsport och damernas 30 km masstart

Masstart, ibland kallat för skating, anses intressant nog vara en skidvärldens mest komplicerade grenar. Anledningen är att ett så stort antal åkare inleder sitt åkande samtidigt att riskerna av naturliga skäl blir väldigt höga. Om någon skulle ramla kan det innebära katastrof och stora personliga risker. De åkare som har hög nivå av explosivitet har däremot fördelen att kunna säkra en väldigt bra inledande position.

Vad som ytterligare bidrar till spänningen när det gäller masstart är att startpositionen ofta är beroende av vad den enskilde åkaren har lyckats prestera i tidigare evenemang. Har man som åkare lyckats bra så får man många fördelar i masstart, men om man däremot har haft otur så kommer evenemanget att bli en enorm prövning.

Att få en bra startposition, prestera bra i början och vara tillräckligt uthållig för att hålla sin position är ofta vad som skiljer vinnare från förlorare. Tittar man på historiska resultat så har Sverige och Norge traditionellt sätt presterat väldigt bra. På senare tid så har däremot Ryssland visat sig vara en oerhört starka. Då startpositionen avgörs av hur åkarna presterat i tidigare grenar så har masstart en tendens att vara ett väldigt oväntat inslag i skid-VM.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i skid-VM 2023.