50 km Odds

Vem vinner herrarnas 50 km vid skid-VM 2023?

Herrarnas 50 kilometer masstart

När det kommer till nordisk skidsport så är masstart en av de allra mest populära längdåkningsgrenarna. Mycket har förmodligen att göra med att det förenar intensiv tävling med imponerande prestationer. Precis som tidigare förväntas det att under 2023 års skid-VM bli en riktig publikfavorit. Vad som kännetecknar masstart är att deltagarnas position i startkedjan avgörs av deras tidigare prestationer. Har man inte lyckats säkra poäng i tidigare evenemang så blir det svårt att segra i masstart.                                         

Då masstart kräver oanat mycket av deltagarna så är de avgörande att såväl den explosiva styrka som uthållighet är i topp. Statistiskt sett så har Ryssland alltid presterat bra i masstart, och detta kommer med största sannolikhet även att prägla de kommande VM.

Då masstart ofta innebär rätt förutsättningar för många oväntade utkomster så är det väldigt svårt att förutspå vad som kommer att ske. Historiska resultat ger sällan en särskilt bra fingervisning gällande vad man kan förvänta sig. Utan det är ofta det riktigt oväntade som i slutändan avgör. Men hur man än vrider och vänder på det hela så kommer masstart under skid-VM 2023 att innebära väldigt kvalitativ skidåkning, och några av världens bästa åkare kommer att mötas. De åkare som har hög explosivitet kommer definitivt att få ett övertag, åtminstone i ett inledande skede. Därefter handlar mycket om uthållighet och att helt enkelt hålla konsekvent hastighet, vilket såklart ofta är enklare sagt än gjort.

Oavsett om man satsar pengar online eller inte så kommer skid-VM 2023 helt klart att bli något extraordinärt.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i skid-VM 2023.