Skiathlon damer skid-VM Odds

Vem vinner damernas skiathlon vid skid-VM 2023?

Bwin
1,55
1,75
1,95
2,30

VM i nordisk skidsport och damernas skiathlon 7,5 + 7,5 km

Vad som kännetecknar skiathlon är att åkarna har möjligheten att använda sig av två olika tekniker gällande åkning som brukar benämnas som klassisk och fristil. Klassisk motsvarar, föga förvånande, det traditionella sättet att åka när det gäller längdskidor medans fristil är en stil som är anpassad för att maximera hastigheten.

För kvinnors del så kommer de att tävla på en bana med total längd på 15 kilometer, vilken som snabbast fullgörs på ungefär en halvtimme. Sett till tidigare års resultat så talar mycket för att de nordiskt belägna länderna kommer att prestera bäst. Men på senare tid har länder likt USA, Italien och Ryssland kommit att erbjuda avsevärt mycket större konkurrens. Därför är det numera väldigt oklart vilka som är givna vinnare och vilka som endast bjuder på motstånd.

Otvivelaktigt är däremot att skiathlon är en enormt populär gren som alltid lockar många åskådare. Kraven på uthållighet gör att åkarna måste vara förberedda på det värsta och vara pigga på att ge allt de har. Hur man än ser på saken så kommer skiathlon under 2023 års skid-VM att vara en viktig och spännande gren.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i skid-VM 2023.