Sprintstafett skid-VM Odds

Vilka vinner herrarnas sprintstafett vid skid-VM 2023?

Norge
Frankrike
Sverige
Bwin
1,15
2,70
4,75

VM i nordisk skidsport och herrarnas sprintstafett

Det Italienska inflytandet på skidsporten har den senaste tiden varit extremt påtagligt, vilket gjort att många börjat överväga huruvida de skandinaviska och nordligt belägna ländernas dominans kan tänkas vara bruten.

Vad som är spännande med just stafettvarianten av sprint är att den tar de klassiska inslagen från stafett och kombinerar med unikt krävande stafett. Detta gör det till en förhållandevis ny gren med samtidigt väldigt långa anor inom skidsporten. Det hela gör att det ställs väldigt höga krav på såväl de enskilda åkarnas förmågor som samarbetsförmågan. Samtidigt som de måste prestera explosivt på individuellt håll måste de säkerställa att hålla bra tid och överlämna stafettpinnen till en lagkamrat. Att få uppleva denna intressanta kombination av individuell sport och laganda har gjort sprintstafett till något utav en publikfavorit och det är sällan tomt bland åskådarna.

Under skid-VM 2023 lär det knappast vara annorlunda och vi kan därför förvänta oss ett evenemang med tät publik. Vad som däremot har vänt upp och ned på en del saker är att länder som tidigare inte var särskilt engagerade i skidsport numera har börjat presentera riktigt starka åkare, vilket gör att historiska resultat inte längre nödvändigtvis ger en särskilt bra inblick i vem som kan tänkas vara en framtida vinnare. Den som väljer att spekulera i utkomsten bör därför hålla noggrann koll på utvecklingen kring deltagare och länders förutsättningar.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i skid-VM 2023.