50 km OS Odds

Vem kommer att vinna herrarnas 50 km under vinter-OS 2022?

De Olympiska Vinterspelen 2022 och herrarnas 50 kilometer

Masstart är såväl ett imponerande som det är ett farligt koncept. Idén förekommer i många sporter och innebär att atleter startar på samma gång istället för att i efterhand jämföra individuella resultat. Vanligtvis sker det hela till ljudet av ett enstaka skott. Skidåkare bildar ett flertal rader och vilken rad som en åkare positioneras i beror på resultatet i tidigare tävlingar. Därmed kommer det med en ganska stor nackdel att hamna långt bak i startklungan.

Att kunna tillämpa explosiv styrka och bibehålla kraft och ork är vad som skiljer en vinnare från en utmanare. När det kommer till detta så har Ryssland förmodligen den mest imponerande statistiken.

Eftersom evenemanget kräver en hel del explosiv styrka för att kunna säkra en bra start så kommer många åskådare se detta som ett riktigt kraftprov. Idén är att den starkaste åkaren kommer att kunna säkra en så pass bra inledande position att åket faktiskt avgöra under de första sekunderna, eller kanske minuterna. Oavsett om detta är sant eller inte så kommer spänningen vara riktigt hög och locka en stor åskådarskara.

Oavsett om du satsar pengar, tittar eller bara flippar mellan kanalerna så kommer 50 kilometer masstart att uppvisa några av de mest imponerande aspekten av längdskidåkning. Chansen att se toppatleter göra vad de gör bäst är anledning nog att faktiskt ta en titt på evenemanget.