Skiathlon för herrar OS Odds

Vem kommer att vinna skiathlon för herrar under vinter-OS 2022?

De Olympiska Vinterspelen 2022 och herrarnas skiathlon

När herrarnas skiathlon äger rum under 6:e februari 2022 i Peking så kommer förväntningarna av naturliga skäl att vara höga. Inte bara till följd av arenan utan även på grund av de deltagande atleternas otroliga förmågor.

Vad som gör skiathlon unik är att den kombinerar två sorters skidåkningstekniker. De tävlande männen behöver tillämpa såväl klassisk stil som fristil. Vad som skiljer dem åt är att den klassisk åkare använder grundläggande diagonal skidföring medans fristil innebär att man med en skejtteknik kan uppnå avsevärt mycket högre hastigheter. Därför lämpar de sig för olika delar av rutten.

Den totala längden för rutten är 30 kilometer och som vanligt kommer Nordiska länder ha extra stora förväntningar på sig till följd av deras tendens att helt enkelt leverera. Men intressant nog så har länder i södra Europa, så som Italien, börjat presentera världen med riktiga toppatleter när det kommer till skidåkning. Denna oväntade utveckling har gjort det avsevärt mycket svårare att spå utkomsten under de Olympiska Vinterspelen. Det gör helt enkelt allting mer osäkert. Särskilt om man tar i beaktande de återkommande skador som har präglat många nordiska länder. Kanske främst Sverige. Men utöver nämnda länder så har Kanada, Ryssland och USA samtliga regelbundet presterat högt.

Att avgöra förmågor hos individuella atleterna som grund för huruvida ett visst land kommer att prestera har blivit avsevärt mycket svårare. Främst då laguppsättningen nu för tiden ofta växlar i högt tempo. Men hur vi än ser på saken så kommer vi få uppleva riktigt högklassig skidåkning. Så oavsett om du satsar pengar eller bara tittar så kommer du att få uppleva något speciellt.