Damernas 7,5 km sprint skidskytte OS Odds

Vem vinner damernas 7,5 km sprint i skidskytte vid olympiska vinterspelen 2022?

Skidskytte vid olympiska vinterspelen 2022 och damernas sprint

När det kommer till krävande och väldigt högintensiv skidåkning och skytte så är sprint verkligen i en klass för sig. Åkare börjar i intervall med viss fördröjning och åker 7,5 kilometer som fördelas på tre varv. På varje bana får de deltagande damerna två chanser att skjuta. Först i en stående ställning och därefter i en liggande ställning. Vid eventuell bom så innebär det att skidskytten måste åka en straffrunda som motsvarar 150 meter. Att inte träffa är därför väldigt hämmande för chanserna att segra när det kommer till skidskytte i de olympiska vinterspelen.

Varje skytt använder ett long rifle på 0.22 kaliber och det är väldigt strikta regler för hur gevären ska vara sammansatta. Främst för att säkerställa att ingen får ett orättvist försprång. De måste som minst väga 3.5 kilogram och får ej ha ett avtryckarmotstånd som understiger 0,5 kilogram.

Ofta är sprint en av de mest populära disciplinerna inom skidskytte. Anledningen har mycket att göra med att det ofta är väldigt hård konkurrens mellan tävlande. Och då sprint inträffar tidigt under de olympiska spelen så är ingen riktig säker på hur de olika atleterna kommer att prestera. Därför blir det en viktig del i hur saker och ting kommer att utveckla sig. Är man en sådan som gillar att spekulera är det därför avgörande att noggrant följa vilka som presterar bra i sprint.