Tresteg herrar Inomhus-EM Odds

Vem vinner tresteg herrar vid inomhus-EM i friidrott 2021?

Tresteg

Tresteg är en gren inom friidrott. Den utförs i samband med VM. Det svenska rekordet i tresteg ligger på 17,79 meter och detta togs av den välkända friidrottaren Christian Olsson under OS i Aten år 2004. Världsrekordet ligger i dagsläget på 18,29 meter av Jonathan Edwards.

Så går tresteg till

Tresteg innebär precis som grenens namn antyder att personen ska ta tre steg, eller rättare sagt hopp, i följd och hamna så långt fram som möjligt i en sandgrop. Konceptet påminner en aning om längdhopp där man också ska komma så långt som möjligt i en sandgrop, dock enbart med sats i form av att man springer. I tresteg kommer den tävlande betydligt längre då tre steg/hopp får tas.

Regler

Den tävlande springer mot sandgropen på en ansatsbana och gör ett avtramp ifrån en bräda. Det är inte tillåtet att foten i samband med avtramp får röra marken som är utanför brädan. Skulle detta inträffa är inte hoppet godkänt och därmed registreras inget resultat, detta kallas övertramp. Den markberöringen som görs först efter avtramp ska göras med avstampsfoten, medan den andra foten används i det sista hoppet i sandgropen.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i inomhus-EM 2021.