Polen VM

Polen VM

Hur långt går Polen i VM 2022?

Second Round
Quarter Final
Semi Final
Runner Up
Winner
Betsson
1,11
7,50
20,00
50,00
200,00

Bästa målskytt i Polen

Världsmästerskapet i fotboll 2018

Många ser fram emot världsmästerskapet. När Ryssland står för 2018 års arrangemang, under samarbete med Internationella federationen för associationsfotboll (FIFA) och Ryska fotbollsunionen (RFS), kan man vara säker på att stora resurser kommer att tillägnas evenemanget. Trettiotvå nationer kommer att tävla varav en av dem är Polen.

Polens herrlandslag i fotboll

Precis som i många övriga länder i Central- och Östeuropa så är fotboll enormt populärt i Polen, och har där en lång historik. Det polska fotbollsförbundet, Polski Związek Piłki Nożnej (PZPN), etablerades i slutet av 1919 men det kom att dröja fram tills 70-talet innan de skördade framgångar på internationell nivå. När det kommer till världsmästerskapet så har de under sina åtta gånger lyckats tagit hem två bronsmedaljer. På OS-nivå har de däremot skördat ett guld.

Deras historik pekar mot att de helt klart har potentialen att skörda framgångar. Detta är även ett stort skäl till varför många sätter tilltro till Polens herrlandslag i fotboll. De har helt enkelt en beprövad historik av att lyckas prestera. Men vad är det i skrivande stund som talar för att Polen har en chans? Många pekar mot 29 årige Robert Lewandowski vars förmåga att göra mål även under pressande omständigheter är väl beprövad. Att han har varit, och även kommer att förbli, landslagets bästa målskytt är inget som man hymlar om. Hans statistik under kvalmatcherna visade att han faktiskt gör mål i varenda match han deltar i.

Men tusenkronorsfrågan gäller huruvida Polen har en chans att vinna. Tyvärr så får de nog helt enkelt nöja sig med några enstaka framgångar. Att de segrar i mästerskapet är inte särskilt troligt. Anledningen har mycket att göra med att de helt enkelt inte har tillräckligt många riktiga toppspelare för att konkurrera internationellt. Trots detta kommer de definitivt att kunna erbjuda motstånd.

Polen - Senegal

Polen 2,25

Oavgjort 3,10

Senegal 3,40

(Matchoddsen uppdaterades senast 2018-04-27.)