Fotbolls-EM – Betta på europamästerskapen i fotboll

Vilka vinner fotbolls-EM 2024?

Fotbolls-EM

Europamästerskapet i fotboll är en högtid för alla fotbollsintresserade. Här på BraOdds.com ger vi dig de högsta oddsen i fotbolls-EM för att du ska kunna satsa dina pengar där det är som störst utdelning.

Betting på EM i fotboll

EM i fotboll blir mer spännande när du bettar. Vi på BraOdds.com älskar fotbolls-EM och håller koll på allt du behöver veta åt dig så du kan fokusera på matchen. Bästa oddsen i fotbolls-EM kan skilja sig mycket mellan de olika spelbolagen. Du bör därför alltid jämföra oddsen innan du spelar. Lita på oss som har full koll och ta kvalificerade beslut som ökar dina möjligheter till en hög vinst.

Europamästerskapet i fotboll har en gedigen historia

Denna klassiska tävling började spelas redan år 1960 och har sedan dess gått av stapeln vart fjärde år. Fotbolls-EM anordnas av UEFA och anses vara ett av de största idrottsarrangemangen i världen med miljoner besökare och TV-tittare. År 2008 blev det ett rekordår med över 237 miljoner TV-tittare under EM-finalen.

Henri Delaunay var den som kom på idén med ett europamästerskap i fotboll, och när han blev UEFA-president fick han äntligen möjligheten att förverkliga sin dröm. Dock avled han år 1955 och hann aldrig vara med om den första EM-turneringen, men fick den ståtliga pokalen uppkallad efter sig. Sedan dess har fotbolls-EM bara växt sig större och är nu en folkfest överallt i Europa.

Så här spelas fotbolls-EM

Denna prestigefyllda tävling består av 51 matcher mellan 24 olika nationer vilket innebär många chanser till härlig betting. Alla landslag måste kvala in vilket görs långt innan slutspelet äger rum. Det går även att komma till EM via den nya ligan Nations League där lagen med liknande ranking möts.

De lag som tagit sig vidare till EM i fotboll delas sedan in i 6 olika grupper som utgör själva gruppspelet. Länderna möts både på hemma- och bortaplan där de samlar poäng för att få en så bra placering som möjligt i tabellen. De två bästa lagen från varje grupp samt de tre bästa av alla gruppers tredje plats kommer sedan vidare till åttondelsfinal. Här på BraOdds.com är vi experter på fotbolls-EM och tar fram de bästa oddsen i alla delar av EM – såväl kval och gruppspel som slutspel!

Framgångsrika lag i EM

Det finns två lag som sticker ut lite extra i EM:s historia och detta är Tyskland och Spanien. De båda landslagen är de som varit mest framgångsrika med tre EM-guld var. Spanien är dessutom det enda lag som vunnit fotbolls-EM två gånger i rad. Förutom sina EM-guld har Tyskland även tre EM-silver att stoltsera med. Även Frankrike har varit ett framgångsrikt lag med två guld och ett silver.

Sverige och fotbolls-EM

Sverige har varit med och tävlat i fotbolls-EM ett antal gånger men har som bäst kommit på en tredjeplats. 1992 var Sverige arrangör för EM i fotboll och till mångas förvåning var det Danmark som tog hem guldmedaljen detta år. Danmark var egentligen inte kvalificerade men fick vara med eftersom dåvarande Jugoslavien blev tvungna att hoppa av. Detta år på hemmaplan tog Sverige sig till semifinal men förlorade där mot Tyskland.

Bevaka våra odds i fotbolls-EM

Med vår smarta oddslista får du alltid de hetaste fotbollsoddsen i EM. Vi ger dig odds med högst vinstchanser så att du kan följa matcherna med extra spänning. En match blir roligare när du bettat pengar på vem som vinner! Vi tar endast med odds från godkända spelbolag som har svenska licenser.