Grupp D EM-kval

Vilka vinner Grupp D?

Högsta
odds
Lägsta
odds
Schweiz1,661,65
Danmark2,102,10
Irland101,00100,00

Grupp D: Går vidare från gruppspelet

Högsta
odds
Lägsta
odds
Schweiz1,001,00
Danmark1,251,25
Irland3,503,50

Kvalspelet till Europamästerskapet i fotboll 2020 (Grupp D)

Det kan redan nu vara dags att ta en närmare titt på EM i fotboll 2020. Precis som vanligt så är det UEFA som planerar detta arrangemang som äger rum mellan 12 juni och 12 juli. Vad som gör detta mästerskap speciellt är att man har valt att låta det utspela sig på totalt sett tolv olika arenor, nämligen Wembley Stadium (London, England), Allianz Arena (München, Tyskland), Stadio Olimpico (Rom, Italien), Olympic Stadium (Baku,  Azerbajdzjan), Krestovsky Stadium ( Sankt Petersburg, Ryssland), Arena Națională (Bukarest, Rumänien), Johan Cruyff Arena (Amsterdam, Nederländerna), Aviva Stadium (Dublin, Irland), San Mamés (Bilbao, Spanien), Puskás Aréna (Budapest, Ungern), Hampden Park (Glasgow, Skottland) och Parken Stadium (Köpenhamn, Danmark).

För grupp D:s del, bestående av Schweiz, Danmark, Irland, Georgin och Gibraltar kommer de att spela sina kvalmatcher mellan 23 mars 2019 och 18 november 2019 på ett stort antal olika arenor. I en grupp där samtliga lag har präglats av omfattande problem är det verkligen spännande att fundera över vilka som har bäst förutsättningar för vinst. Har vi några rimliga anledningar att anta att något utav lagen har en fördel över de andra?

Finns det någon given vinnare i grupp D?

Trots landets nära förhållande till fotboll så har Irlands herrlandslag i fotboll haft enorma problem att kvala de senaste åren. Schweiz, och kanske särskilt Georgien och Gibraltar, har likaså tampats med oerhörda problem och anses generellt sett ha en lång väg att gå om de ska lyckas prestera. Danmark har däremot lyckats bryta sin förlusttrend och har verkligen kommit att bli en internationell konkurrent. Därför talar en hel del för att just Danmark kommer att vara det starkaste kortet i grupp d, men det är mycket som kan hända och det är viktigt att hålla koll på utvecklingen i de enskilda lagen.