Grupp E EM-kval

Vilka vinner Grupp E?

Grupp E: Går vidare från gruppspelet

Högsta
odds
Lägsta
odds
Kroatien1,001,00
Slovakien2,252,25
Ungern2,752,75
Wales3,503,50

Kvalspelet till Europamästerskapet i fotboll 2020 (Grupp E)

När UEFA arrangerar 2020 års Europamästerskap i fotboll så är formatet lite annorlunda än jämfört med tidigare är. Mellan 12 juni och 12 juli kommer det att äga rum på tolv olika platser runt om i Europa. Anledningen till denna förändring har delvis att göra med ambitionen att fler ska kunna uppleva fotboll på plats, men även för att undvika att ett enskilt land får en allt för hög ekonomisk belastning. Matcherna kommer att utspela sig på arenor i England, Azerbajdzjan, Belgien, Danmark, Irland, Italien, Nederländerna, Rumänien, Ryssland, Skottland, Spanien, Tyskland och Ungern. Därför finns det under EM-2020 enorma möjligheter att ta del av riktigt bra fotboll i flera europeiska städer.

Grupp E består av lagen Kroatien, Wales, Ungern, Slovakien och Azerbajdzjan. Mellan 21 mars och 19 november kommer de att spela sina matcher på, bland andra, arenorna Stadion Maksimir i Zagreb, Groupama Arena i Budapest och Štadión Pasienky i Bratislava. Går det att dra några säkra slutsatser om vilket land som gör bäst ifrån sig?

Vem vinner i grupp E?

Det vore enkelt att presentera Wales som en given vinnare av rent traditionella skäl. Främst då de har en relativt sett hög rankning i FIFA, och den senaste tiden varit bra på att kvala. Men laget är inte utan problem, och har som många andra lag präglats av regelbundna tränarbyten. Ser man till statistiken så är däremot Kroatien en bättre vinstkandidat. Deras raketkarriär har gjort dem kända som ett den moderna tidens bästa nationella fotbollslag. De övriga lagen i grupp E, nämligen Slovakien, Ungern och Azerbajdzjan har däremot präglats av enorma problem att såväl kvala som att etablera renommé. I slutändan kommer det hela med största sannolikhet att stå mellan Kroatien och Wales. Övriga lag i grupp e kommer definitivt att behöva anstränga sig för att hänga med.