Grupp H EM-kval

Vilka vinner Grupp H?

Grupp H: Går vidare från gruppspelet

Högsta
odds
Lägsta
odds
Frankrike1,001,00
Turkiet1,011,01
Island26,0026,00

Kvalspelet till Europamästerskapet i fotboll 2020 (Grupp H)

Fotbolls EM-2020 bjuder på en del förändringar. Till skillnad från tidigare så kommer mästerskapet att arrangeras i ett stort antal länder i Europa, och de tidigare 19 deltagarländerna har nu krympts till 12. Arenorna där mästerskapet äger rum är  Wembley Stadium i London, Allianz Arena i München, Stadio Olimpico i Rom, Olympic Stadium i Baku, Krestovsky Stadium i Sankt Petersburg, Arena Națională i Bukarest, Johan Cruyff Arena i Amsterdam, Aviva Stadium i Dublin, San Mamés i Bilbao, Puskás Aréna i Budapest, Hampden Park i Glasgow och Parken Stadium i Köpenhamn.

Men innan dess så ska det ur kvalgrupperna lyftas fram segrare. I grupp h hittar vi de sex herrlandslagen Frankrike, Island, Turkiet, Albanien, Moldavien och Andorra. Mellan 22 mars 2019 och 17 november 2019. Möts de på Loro Boriçi Stadium i Shkodër, Estadi Nacional i Andorra la Vella, Zimbru Stadium i Chișinău, Stade de France i Saint-Denis, Laugardalsvöllur i Reykjavik och Zimbru Stadium i Chișinău. Med topprankade Frankrike kommer grupp H att vara extremt spännande att följa, och samtliga lag kommer verkligen att behöva anstränga sig för att gå vidare.

Vilka presterar bäst i grupp H?

Frankrike har haft oerhörda framgångar på senare tid vilket har gjort att de numera är rankad andraplats av FIFA bland världslagen. Det gör att Island, Turkiet, Albanien, Moldavien och Andorra kommer få det svårt. Island och Turkiet är förmodligen de två lag som är de största hoten mot Frankrike, men huruvida det räcker hela vägen är fortfarande oklart. Vill man satsa på ett säkert kort så är Frankrike förmodligen det bästa valet. Men det är värt att komma ihåg att mycket kan förändras på kort tid.