Golf odds

Här hittar du bäst golfodds och bettingtips

Är du intresserad av betting och har ett intresse för golfen så har du kommit helt rätt. Vi sammanställer och jämför mängder av golfodds från spelsidorna så att du enkelt har tillgång till allt på en och samma sida. Det blir inte smidigare än så för dina golfbet!

Här kan du exempelvis oddsa på vinnarna av de största tävlingarna inom golfen och du kan även hitta tips för dina golfbet när PGA proffsen antar rampljuset på de mest prestigefyllda golfbanorna runt om i världen.

Våra sammanställningar av spelsidornas golfodds hittar du här.

Vilka golfevent väljer svenskar att spela på?

Golfen är verkligen något som har blomstrat under Covid-19 pandemin och antalet personer som utövar sporten ökade drastiskt. Detta nyfunna, eller gamla, intresset har också ökat andelen intressenter på spelmarknaden. Omsättningen gällande spel och golfbet som involverade golfodds tenderar också att öka.

Idag är golfen Sveriges tredje största idrott sett till antalet aktiva spelare så det är heller inga konstigheter att svenskar också tenderar att spela och oddsa på olika golftävlingar eller event inom golfen.

Man brukar referera till golfens Grand Slam, och då pratar man om de fyra största tävlingarna inom golfen. Här är de främsta tävlingarna inom golfen:

Masters - Är en av fyra tävlingar inom golfen som tillhör golfens Grand Slam. Den spelas alltid på samma golfbana, på Augusta National Golf Club i Georgia, och vinnaren i golftävlingen tilldelas den ökända gröna kavajen. Som går i arv mellan vinnarna av tävlingen och som ska lämnas tillbaka nästkommande år och tilldelas den nya vinnaren.

U.S Open Championship - The U.S Open Championship, även kallad The U.S Open, är nästa golfbana som betraktas ingå i golfens Grand Slam. Den är betraktad som den svåraste av tävlingarna eftersom golfbanorna som tävlingen spelas på rustas upp specifikt för att vara extra svåra med mycket ojämnheter och många hinder.

The Open Championship - The Open Championship, även kallad The British Open, är den äldsta av alla tävlingar i golfen och spelas som kan antydas på namnet på noga utvalda golfbanor längst kusten i England. Detta gör att tävlingen oftast påverkas av kraftiga vindar vilket är en del av svårighetsgraden. Denna tävling anses vara den mest prestigefyllda tävlingen inom golfen på grund av dess anrika historia från golfens moderland.

U.S PGA Championship - Är den sista av de fyra tävlingarna inom golfen som tillhör golfens Grand Slam. Det är en golftävling som anordnas av Professional Golfers" Association of America och det ställs väldigt höga kriterier på golfspelarna som deltar. Genom att vinna får man en mängd privilegier, exempelvis blir man garanterad att få delta i de andra tre Grand Slam tävlingarna under fem kommande års tid och man får även delta i PGA tävlingen för resten av livet.

Ryder Cup - Ingår inte i en Grand Slam men är den mest prestigefyllda tävlingen utanför herrarnas majors. Det är en lagtävling mellan USA’s bästa golfspelare och ett ihop-plockat lag bestående av Europas bästa golfspelare. Tävlingen spelas vartannat år och arrangeras varannan gång av USA och Europa.

Om du vill ligga i framkanten med dina golfbet under golftävlingarna och om du vill hålla dig uppdaterad på golfodds i realtid, då har du kommit helt rätt!

En sammanställning av golfodds för kommande golftävlingarna hittar ni här på BraOdds, Sveriges största oddsjämförelsesajt

Vilken spelsajt är bäst?

Det är vanligt att spelsajterna erbjuder sina spelare spelbonusar som kan vara lockande att titta närmare på. Val av spelsajt bör därför väga in eventuella bonusar som kan vara fördelaktiga för vissa spelare.

Det finns sällan en specifik sida som erbjuder bättre spelbonus än någon annan. I många av fallen är spelbonusarna väldigt snarlika och i vissa fall skiljer dem sig åt. Ett tips är att man alltid bör läsa på om vilka förhållningsregler som gäller när man accepterar spelbonusar.

Olika sidor erbjuder ibland olika golfodds överlag. Detta beror på att spelsidornas analytiker gör olika bedömningar vid beräkning av sina golfodds. Detta bör man alltid ha koll på och jämföra för bästa möjliga golfbet. Hos oss på BraOdds hittar du alla jämförelser mellan spelsidornas golfodds enkelt och smidigt, så att du kan fokusera på dina golfbet.

Slutorden här är helt enkelt att den bästa spelsajten har en bra balans mellan bonusar och odds. Den erbjuder dig bäst golfodds samtidigt som den ger dig fördelaktiga bonusar vilket exempelvis kan göra underverk för dina golfbet.

Bettingtips och hur man bäst spelar på golfodds

Det är viktigt att alltid ge sig själv de bästa förutsättningarna att fatta kvalitativa beslut när man spelar på golfodds. Golfen är ingen förlåtande sport, det vet vi alla! Det kan därför vara fördelaktigt att ta till sig följande tips när man planerar sina golfbet:

Gör din hemläxa - För att ge sig själv en så bra grund som möjligt bör man göra sin analytiska hemläxa. Detta ger en ett bra översiktligt underlag så att man kan fatta strategiska beslut baserat på golfodds och när man gör sina golfbet. Det kan vara fördelaktigt att studera spelarna på touren, hålla sig uppdaterad om deras form, hur deras uppvärmningsrundor ser ut och analysera golfspelarnas generella styrkor och svagheter.

Håll dig uppdaterad - Golfodds förändras hela tiden! Vi kan därför inte trycka nog på vikten i att kontinuerligt hålla sig uppdaterad på allt som händer inom golfen. Som tur är så hjälper vi dig med detta genom att sammanställa och jämföra alla olika golfodds så att du enkelt och smidigt kan fokusera på golfen och dina golfbet. 

Ta aldrig ut en vinst i förskott - Det är alltid bra att ha med sig lite risktänkande i bagaget och att man aldrig tar ut en vinst i förskott. Golfen är inte som andra sporter och även de minsta av misstag inom golfen kan vara ödesdigra. Ett felslag hit eller en felputt dit kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Därför kan det ibland vara bättre att stänga ett golfbet i förtid. Denna deal är något som många spelsidor idag erbjuder och det är alltid bättre att gå hem med en liten bit av kakan än ingen bit alls.

Kontrollera sitt spelande - Den viktigaste aspekten av dem alla är inte huruvida man vinner en massa pengar på sina golfbet, utan det viktigaste är att man hela tiden är disciplinerad och har kontroll över sitt spelande. Man får aldrig spela för pengar som man inte har råd med att förlora! 

Vad säger statistiken - Här kan man dyka djupare ner i siffror och statistik vilket kan ge en bättre insikt när det kommer till sina golfbet. Här kan man exempelvis kolla på siffror gällande golfspelarnas slaglängder eller deras putting game. Bryta ner spelarna i siffror och baserat på detta och svårighetsgrad på bana kunna få en bättre förståelse över sina golfodds.

Vad säger statistiken?

Det finns mängder av statistik att analysera för att kunna fatta rimliga beslut gällande sina golfbet och precis som i alla andra sporter är det sällan enkelt att förutspå vinnare. Tar man exempelvis Hideki Matsuyama’s storslagna vinst i masters under 2021 var det nog inte många som höll japanen favorittippad inför tävlingen.

Hideki Matsuyama hade under tre tillfällen det året placerat sig inom topp 20 på dem tio PGA tourerna han medverkat i. Inte riktigt ett resultat som skriker favorit inför kommande masters samma år.

Oförutsägbara saker händer och ett golfodds talar inte alltid sitt tydliga språk. Kanske talar statistiken något tydligare när det kommer till vem som mest troligt inte kommer vinna stundande masters.

Under endast tre tillfällen sedan 1960 har den försvarande mästaren lyckats försvara sin titel och den gröna kavajen. Jack Nicklaus (1965/66), Nick Faldo (1989/90) och såklart Tiger Woods (2001/02). Detta kan vara bra att ha i åtanke när man inför kommande masters ska göra sina golfbet.

Slutord

Spela ansvarsfullt och följ oss för fler jämförelser och sammanställningar av sportodds och för fler bettingtips.

Oddsen på golf finns i menyn till vänster.