Nästa president Amerikanska presidentvalet 2020

Amerikanska Presidentvalet 2020 - Nästa president

Högsta
odds
Lägsta
odds
Joseph Biden1,701,66
Donald Trump2,352,30
Hillary Clinton51,0026,00
Kanye West67,0051,00
Mike Pence67,0051,00
Michelle Obama81,0051,00
Andrew Cuomo101,0051,00
Tulsi Gabbard501,00501,00

Amerikanska Presidentvalet 2020

Då Amerikas Förenta Stater är ett av världens mest inflytelserika länder är det föga överraskande att deras presidentval väcker stort engagemang såväl inom landet som internationellt. När 2020 års presidentval äger rum den 3 november så är det den 59:e gången som medborgare i varje enskild delstat kommer säga sitt gällande vem de vill se som president. Som vanligt kommer republikanerna, demokraterna, gröna partiet och libertarianerna sinsemellan att utse en person som får uppgiften att kandidera till president. Det enda som i nuläget anses vara spikat är att Donald Trump för en andra gång kommer att representera republikanerna i sin strävan att bli återvald.

Vilka kandiderar?

På republikanernas sida är Donald Trump fortfarande i position att för andra gången bli vald till president. Joe Biden och Bernie Sanders är däremot demokraternas främsta kandidater och anses generellt sett vara de två som har störst chans att hamna i positionen att konkurrera med republikanernas kandidat. För libertarianernas del är Jacob Hornberger den enda som har brett stöd i denna politiska falang och Howie Hawkins är det gröna partiets mest populära representant. Många känner sig väldigt trygga i påståendet att chanserna för en grön eller libertariansk president i nuläget är obefintliga.

Vad som varit talande för det amerikanska presidentvalet är att det under många år stått mellan republikanerna och demokraternas respektive kandidat. Därför har 2020 års val i stor utsträckning kommit att handla om Donald Trump, Joe Biden och Bernie Sanders. Även om Joe Biden har haft störst folkstöd så har en del samtida kontroverser kommit att öka stödet för Bernie Sanders. Men det enda man med någon säkerhet kan påstå är att Donald Trump fortfarande är en stark kandidat. Först när demokraterna formellt tagit ställning till vem som kommer att representera dem får man möjligheten att utvärdera förutsättningarna.