Skiathlon skid-VM Odds

Vem vinner herrarnas skiathlon vid skid-VM 2021?

VM i nordisk skidsport och herrarnas skiathlon

När det kommer till skid-VM 2021 så kommer herrarnas skiathlon att äga rum 27 februari 2021. Totalt sett kommer de att behöva åka 30 km fördelat på två längder och detta kommer att ställa enorma krav på deltagarnas uthållighet. Skiathlon är relativt unik i det hänseendet att grenen förenar två olika åkstilar, vilka är klassisk och fristil. Medans klassisk motsvarar traditionell diagonal längdskidåkning så innebär fristil att åkarna skejtar fram och på så sätt uppnår högre hastigheter. Vilken teknik som tillämpas beror helt och hållet på vilken del av rutten som åkarna befinner sig på.

Även om Skandinavien har varit ledande när det kommer till att å framgång så har den senaste tidens utveckling bjudit på stora förändringar inom skidsporten. Länder såsom Italien har numera i stor utsträckning börjat närma sig de nordeuropeiska ländernas framgångar.

Det är ännu för tidigt för att göra några säkra prognoser gällande utkomsten. Vad man nästan kan vara säker på är att de nordeuropeiska länderna kommer att prestera bra. Men konkurrensen har hårdnat enormt på senare tid och de gamla förutfattade meningarna kan knappast påstås vara fortsatt relevanta. Som åskådare kan man hur som helst vara säker på att få uppleva enormt kvalitativ skidåkning med flera av världens allra bästa åkare. Skid-VM 2021 kommer definitivt att vara de bästa på många år. Och att skiathlon är en avgörande del av det hela behöver man knappast poängtera.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i skid-VM 2021.