Liège–Bastogne–Liège 2020 odds

Vem vinner Liège–Bastogne–Liège 2020?

Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon

Liège-Bastogne-Liège

Låt oss titta närmre på vad som väntar Liège-Bastogne-Liège och Liège-Bastogne-Liège Femmes, som äger rum den 28 April 2019.

En riktig Ardennerna Klassiker

Liège-Bastogne-Liège är den äldsta av de fem monumenten, och en av tre vårklassiker som äger rum i Ardennerna regionen. I år så går loppet av stapeln den 28 April.

Som namnet antyder, tar loppet de tävlande från Liège till Bastogne, och tillbaka. Detta är en UCI WorldTour-händelse, och år 2017 la man till en kvinnotävlning – det här är en del av UCI Women's WorldTour och äger rum samma dag.

Bestigningen av Liège-Bastogne-Liège

Rutten för 2019 representerar en avvikelse jämför med hur det sett ut de tidigare åren, med en finish i centrum av Liège som förväntas gynna en tävlande mer lämpad för snabbare, platta vägar.

Liège-Bastogne-Liège 2019 rutten

Vägen för Liège-Bastogne-Liège lovar alltid att en trög bana som kräver mycket av de tävlande, med branta stigningar som ger möjligheter till attacker och oundvikliga utmaningar.

Men i år kommer vi att bjudas på en riktigt omskakning och förfriskning, eftersom målgången flyttar från Liègeois förort till Ans till Liège självt. Även om det kommer att finnas gott om meter höjd längs vägen för att ta sig neråt, kommer den nya sista sträckan att vara en platt sprint.

Precis som tidigare år, kommer de största utmaningar att uppstå i andra halvan av 256km rutten, med nio etapper uppåt inom sista 100km – inklusive trion i Wanne, Stockeu och Haute-Levée, följt av Côte de Mont-le-Soie.

För att flytta mållinjen till centrum har de slutliga uppförsbacke-testerna reviderats - med tävlande som sätter kursen mot mållinjen via Côte de la Redoute, Côte des Forges och Côte de La Roche-aux-Faucons.

Damernas 138,5 km kommer att dela samma mållinje, med totalt fem etapper - först Côte de Wanne, Côte de Brume och Côte de la Vecquée, innan en avgörande finish äger rum vid Côte de La Redoute och Côte de la Roche-aux-Faucons.

Liege-Bastogne-Liege 2019 sänds på Eurosport 1.